Doručujeme až ke dveřím po Hradci Králové i do výdejen po celém Hradci, nově i v Pardubicích!

Recepty z Baby leaves

Zapečené baby leaves s kozím sýrem a červenou řepou:

  • 4 hrsti baby leaves (např. špenát, rukola, mladý salát)
  • 200 g kozího sýra, nakrájeného na plátky
  • 2 střední červené řepy, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Rozprostřete baby leaves na pečicím papíru na plechu. Rozložte plátky červené řepy a kozího sýra mezi listy. Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte 10-15 minut, dokud se sýr nerozpustí a získá zlatavou barvu. Podávejte ihned.

Cuketové placičky s baby leaves a jogurtovou omáčkou:

  • 2 střední cukety, nastrouhané a vymačkané
  • 1 šálek baby leaves, nasekaných
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku jogurtu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Postup: Smíchejte cukety, baby leaves, vejce, mouku, sůl a pepř v míse. Na pánvi rozpalte olej a lžící naberte směs na pánv. Smažte placičky dozlatova z obou stran. V misce smíchejte jogurt a mletý kmín, podávejte jako omáčku k placičkám.

Baby leaves s grilovanými krevetami a mango:

  • 4 hrsti baby leaves
  • 500 g oloupaných a zbavených střev krevet
  • 1 zralé mango, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup: Na grilu nebo pánvi grilovací pánvi osmažte krevety dozlatova. V misce smíchejte baby leaves, grilované krevety a mango. V malé misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte dresink do salátu a promíchejte. Podávejte ihned.

Baby leaves pesto s těstovinami:

  • 4 hrsti baby leaves (např. špenát, rukola)
  • 1/2 šálku parmazánu, nastrouhaného
  • 1/2 šálku piniových ořechů nebo vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 400 g těstovin (např. spaghetti nebo penne)

Postup: V mixéru nebo stolním robotu smíchejte baby leaves, parmazán, ořechy, česnek, olivový olej, sůl a pepř. Mixujte do hladkého pesto. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Sceděné těstoviny smíchejte s pestem a dobře promíchejte. Podávejte ihned, případně posypte parmazánem a piniovými ořechy.